Netflix ve Nike Firmalarından İşbirliği

Nike ve Netflix, sporu daha erişilebilir hale getirmeyi amaçlayan bir çaba için iş birliği yaptı. Atletizm devi Çarşamba günü, Nike Training Club (NTC) içeriğinin 30 Aralık’tan itibaren yayın hizmetinin 223 milyon üyesine sunulacağını duyurdu. Nike’a göre Netflix üyeleri, “tüm fitness gruplarına hitap eden” 90’dan fazla antrenmana erişebilecek. seviyeleri, minimum ekipman gerektirebilir veya hiç gerektirmeyebilir şeklinde olacak.Çeşitli egzersiz türlerini, uzunluklarını ve yoğunluklarını kapsayacak.Girişimi daha da detaylandıran Nike yaptığı açıklamada, Netflix aracılığıyla sunulan NTC antrenmanlarının aralarında Joe Holder, Kirsty Godso ve Betina Gozo’nun da bulunduğu bir düzine birinci sınıf eğitmenin yer alacağını ve her antrenman programının birden fazla bölüm içereceğini söyledi. iki bölüm halinde yayınlanan 30 saatten fazla oturum halinde olacağı belirlendi. Nike, 30 Aralık’ta beş eğitim programı başlatacak. Programlar arasında “Fitnessı Temellerle Başlat” (13 bölüm), “Daha Güçlü Bir Çekirdek İçin İki Hafta” (yedi bölüm), “VinyasaYoga’ya Aşık Olmak” (altı bölüm) yer alıyor. , “HIT & Strength with Tara” (14 bölüm) ve “Feel-Good Fitness” (altı bölüm). Nike yaptığı açıklamada, üyelerin hem seçilmiş programlara hem de türe veya süreye göre seçilen antrenmanlara erişebileceğini ve bunların tüm Netflix planları aracılığıyla 10 dilde kullanılabileceğini söyledi. Ayrıca atletizm şirketi, bu çabanın Netflix’te özel bir Nike koleksiyonunu içereceğini ve üyelerin antrenmanları bulmak için “Nike” araması yapabileceğini söyledi.

Salı günü Nike, 2023 mali yılı için ikinci çeyrek sonuçlarını bildirdi. Şirket, geçen yılın aynı dönemine göre %17 artışla 13,3 milyar dolar gelir bildirdi. Ayrıca net gelir, önceki yıla göre sabit kalarak 1.3 milyar dolardı. Nike Direct satışları %16 artarak 5,4 milyar dolara ulaştı, Nike marka dijital satışları %25 arttı ve toptan satış gelirleri %19 arttı.